Zoek
Filters

Volkoren Desem Tritordeumbrood

Tritordeum is een nieuwe graansoort een natuurlijke kruising tussen durum (Triticum durum) en wilde gerst (Hordeum chilense) met de karakteristiek van beide ouders.
Artikelnummer:: 100605
Verzendatum: 2 dagen
*
€3,80

Ingrediënten: Tijd, tritordeummeel, water, desem van Tritordeum, olijfolie en zout.

Bij de bereiding van brood wordt vaak standaard tarwe als referentie genomen, tarwe is het meest gecultiveerde graan wereldwijd.

Tritordeum is geen nieuwe tarwe variëteit, maar een totaal nieuwe ras, een graansoort met eigen organoleptisch (geur/kleur) en nutritionele waarden.

Zo heeft Tritordeum ca 40% minder gluten (gliadine) dan tarwe, ook heeft het een hoger vezel gehalte en is hoger in onverzadigde vetzuren. Daarnaast zorgt het verhoogde luteïne gehalte voor de gouden kleur.

Hierbij komt nog dat ook bij de teelt enkele bijzondere aspecten naar boven komen.

TRACEERBAAR

Tritordeum wordt uitsluitend onder licentie regulier en biologisch geteeld. De vermaling vindt plaats door de Commandeursmolen hierdoor is volledige traceerbaarheid gegarandeerd. Van boer tot bakker.

DUURZAME TEELT

Tritordeum houdt van een droog en warm klimaat, de waterbehoefte is hierdoor laag. Ook zijn weinig meststoffen nodig. Daarnaast is Tritordeum goed bestand tegen ziektes en schimmels. Hierdoor is de ecologische Footprint laag.

Korst: • Stevig, • Gekarameliseerd, • Goede bite, • Erg knapperig

Kleur (Vooral te zien bij witbrood): • Intens gouden kleur

Smaak: • Licht zoet, • Nootachtig

Kruim: • Stevig, • Mooie structuur, • Korte bite, • Smelt in de mond

Reuk: • geroosterd aroma

Bekijk de voedingsclaims, voedingswaarde en allergenen informatie op: Volkoren Desem Tritordeumbrood

Ingrediënten: Tijd, tritordeummeel, water, desem van Tritordeum, olijfolie en zout.

Bij de bereiding van brood wordt vaak standaard tarwe als referentie genomen, tarwe is het meest gecultiveerde graan wereldwijd.

Tritordeum is geen nieuwe tarwe variëteit, maar een totaal nieuwe ras, een graansoort met eigen organoleptisch (geur/kleur) en nutritionele waarden.

Zo heeft Tritordeum ca 40% minder gluten (gliadine) dan tarwe, ook heeft het een hoger vezel gehalte en is hoger in onverzadigde vetzuren. Daarnaast zorgt het verhoogde luteïne gehalte voor de gouden kleur.

Hierbij komt nog dat ook bij de teelt enkele bijzondere aspecten naar boven komen.

TRACEERBAAR

Tritordeum wordt uitsluitend onder licentie regulier en biologisch geteeld. De vermaling vindt plaats door de Commandeursmolen hierdoor is volledige traceerbaarheid gegarandeerd. Van boer tot bakker.

DUURZAME TEELT

Tritordeum houdt van een droog en warm klimaat, de waterbehoefte is hierdoor laag. Ook zijn weinig meststoffen nodig. Daarnaast is Tritordeum goed bestand tegen ziektes en schimmels. Hierdoor is de ecologische Footprint laag.

Korst: • Stevig, • Gekarameliseerd, • Goede bite, • Erg knapperig

Kleur (Vooral te zien bij witbrood): • Intens gouden kleur

Smaak: • Licht zoet, • Nootachtig

Kruim: • Stevig, • Mooie structuur, • Korte bite, • Smelt in de mond

Reuk: • geroosterd aroma

Bekijk de voedingsclaims, voedingswaarde en allergenen informatie op: Volkoren Desem Tritordeumbrood

Product labels
Klanten die dit kochten, kochten ook..

Wit Desem Tritordeumbrood

100606
Tritordeum is een nieuwe graansoort een natuurlijke kruising tussen durum (Triticum durum) en wilde gerst (Hordeum chilense) met de karakteristiek van beide ouders.
€3,80